Премиерата идва след тази на “Bodies”, най-големият му бестселър след “Rock DJ” и от над 9 години насам. “Bodies” влезе в Топ 3 в цяла Европа, а в Обединеното кралство - в Топ 2.

Тази седмица се потвърди, че Роби е размазал рекорд на Гинес за втори път със своя първи концерт от три години насам!!! Събитието в Roundhouse, Лондон миналата седмица стана най-голямото симултанно излъчване на концерт за всички времена. Зверското шоу беше показано на живо в над 250 кина в 23 държави.

На 8 ноември Роби ще изпълни “You Know Me” в шоуто на Jonathan Ross.

Новият албум на Роби “Reality Killed The Video Star”, продуциран от Тревър Хорн, ще излезе на 9 ноември. В България албумът се издава от Анимато Мюзик с медийната подкрепа на радио FM+.

REALITY KILLED THE VIDEO STAR
Траклист


Morning Sun
Bodies
You Know Me
Blasphemy
Do You Mind?
Last Days Of Disco
Somewhere
Deceptacon
Starstruck
Difficult For Weirdos
Won’t Do That
Superblind
Morning Sun (Reprise)

Първите десетина година от соло кариерата на Роби бяха истинска вихрушка. Ето част от триумфа в цифри: над 55 милиона продадени албума (от Life Thru a Lens, 1997; I've Been Expecting You, 1998; Sing When You're Winning, 2000; Swing When You're Winning, 2001; Escapology, 2002; Live At Knebworth, 2003; Greatest Hits, 2004; Intensive Care, 2005 и Rudebox, 2006), повече Brit награди от всеки друг изпълнител в историята на музиката (15), трите вечери в Небуърт през 2003 събират 375,000 души; най-много продадени билети в един ден (1.6 милиона, за турнето от 2006 Close Encounters), и така нататък, и така нататък. А въздействието и влиянието му – чрез песните, цялата му артистична поява въобще и личността му – разбира се, са много отвъд това.

Това въздействие не спира и продължава, като за малко това се случваше дори и без активното участие на Роби. След края на турнето Close Encounters през декември 2006 той реши, че е време да изчезне за малко. „Трябваше ми почивка” – разказва. Почти не си е поемал дъх, откакто стана част от Take That – помните онзи нахакан, дяволит 15-годишен хлапак от Стоук он Трент през 1989: “Имах супер късмет, че пробих толкова млад, доста хора успяват, чак когато станат на 27, 28, дори и на 30. Бях в джаза нон стоп, година след година, турне след турне, правене на музика, промотирането й, правене на музика, на турне отново...И исках да спра за малко и да видя как ще е без всичко това.” Решението му да се дистанцира и отстъпи за малко касае само публичния свят на музиката обаче. Не и самата музика. Въпреки че си е пуснал брада, предпочита да си стои вкъщи за сметка на купоните, барчетата и нощните клубове („тези места никога не са ме привличали – просто намирах някакви хора, с които да се мотаме там”), той не спира да работи по нови парчета.

В по-голямата си част Reality Killed The Video Star е създаден в домашното студио на Роби в Лос Анджелис и записан в Лондон. В творческия процес се включват Soul Mekanik, Брандън Кристи, Ричард Спенсър и Скот Рудин, Чаз Йенкъл, Гай Чембърс, Фил Айслър. Албумът е продуциран от легендарния Тревър Хорн. „Той добави нещо ново в албума, нещо, което не съм имал в предишните ми неща – човекът е гений” – разказва Роби. „Просто звучи някак голямо – парче след парче, парче след парче.”

Стилистично албумът е много богат и разнообразен, като абсолютно всички албуми на Роби. „Имам различни и много вкусове” – казва той. „Не знаех, че не може така или не трябва така. Но всяко правило си има изключение. Аз бях точно това за известно време. И доста ми харесва да съм това – изключение от правилото, от всяко правило.”

Темите и звученето на парчетата също в широк спектър, от апокалиптично-конспиративния първи сингъл “Bodies” (“това е модерното Средновековие” – се пее вътре) до химн за низвергнатите (“Morning Sun”); от епидемията по славата в наши дни (“Starstruck”) до “Won’t Do That To You”, най-традиционната тема от всички: “моята най-първа любовна песен”. Нещо, което той все още търси за себе си – „много от парчетата, които пея, след това ме връхлитат в живота” – забелязва Роби – „някои се случват, само защото най-накрая си давам време да помисля. Като прекараш известно време на тази планета и като са минали малко години от началото на кариерата ти досега, няма как да не се връщаш назад и да се питаш какво става и днес. Ад. Къде изтече цялото това време? Какво се случи? Все още се чувствам на 23. Нищо не се е променило. И всичко се е променило.”

На 9 ноември тази година ще видим резултата от всичко това. Роби ще издаде новия си албум, първи от три години насам и е готов за това. „Искам да го направя точно сега” – разказва. „Значението му за мен е, че идва в повратен момент в кариерата ми. Този албум ще реши пътя ми. Направих няколко хубави парчета през годините. Но хората забравят. Забравят какво си направил. Всичко остава в миналото. Малко съм изплашен, защото нищо не съм вадил от три години, а и винаги съм изплашен какво ще се случи, като вадя нов албум, просто съм си такъв. Нямам търпение да започна да правя новите си неща на живо и да видя с очите си реакциите на хората. Искам те да ликуват, да са весели, да танцуват, да забравят кои са и какви са поне за 50 минути и за това време да се почувстват и обвързани. Никога нямаш идея какво ще донесе на хората това, което правиш, докато не стигне до тях. Но аз вярвам, че това е магия. Не казвам, че това е невероятен албум. Това е албум, по който аз лично съм супер зарибен и с който съм много горд – мамка му, брилянтен е! И искам много хора да се съгласят с това. Искам това да е албумът, с който хората да ме свързват. Като си помислят за Роби Уилямс, да се сещат за Reality Killed The Video Star’.”


Reality Killed The Video Star излиза на 9 ноември 2009 от Virgin Records/ EMI/ Анимато Мюзик с медийната подкрепа на радио FM+

Teenzona_team
02 Ное 2009 г.