След петия последователен номер едно албум от миналата година и носител на награда Грами ‘We Are The Night’, сега „Дъ Кемикъл Брадърс” се завръщат с ‘Brotherhood’, колекция с най-добрите постижения от тяхната кариера.

С 16 години зад гърба си и 10 милиона продадени албума, Том Роуландс и Ед Симънс се наложиха като истински новатори в електронната музика, а „Дъ Кемикъл Брадърс” се превърна в една от най-известните денс банди за всички времена. Сега е точното време за подбор на 15 основополагащи сингъла от необятния бек каталог на бандата в една колекция, наречена “Brotherhood”.

От първоначалните им „Дъст Брадърс” години и създаването на култови взривяващи парчета (Leave Home, Chemical Beats and Block Rockin’ Beats ), „Дъ Кемикъл Брадърс” успяват да преминат границите и да достигнат до разнообразни аудитории както никой друг преди тях от времето на „Крафтверк”, постоянстват в създаването на денс музика в рокендрол ерата, в средата на 90-те оставят ярка следа на развиващата се Брит поп сцена, точно както прави това Брайън Ино в глем рок ерата. През 1999 година участват на феста в Гластънбъри пред най-многобройната публика за всички времена, през 2005 година продължават да затвърждават своята популярност с ‘Galvanize’, която се превръща в най-въртяното радио парче на Острова за въпросната година, а миналата година завзeха Трафалгър скуеър с невиждано лайв шоу.

По време на цялата си кариера, с непрестанните промени те успяват да избягнат конвенционалните категоризации и отхвърлят пост Брит поп теорията за „Край на парти ерата”. Създават еклектичен микс от разнообразни и богати денс парчета. С бурните хаус (‘Hey Boy, Hey Girl’, ‘Believe’) и електронни биитове (Star Guitar), Психаделични (Setting Sun, The Golden Path) и есид денс парти химни (Saturate, Out Of Control) те доказват напредничавото си мислене, изобретателност и излизането извън жанровите рамки... и това се случва не един или два пъти, а непрестанно.

Новите песни, включени в “Brotherhood” са ‘Midnight Madness’ и ‘Keep My Composure’ (с участието на блестящите „Спенк Рок” от Балтимор), са в класическата стилистика на „Дъ Кемикъл Брадърс”: с вечно звуче, изумително оригинални, напълно различни и заразяващи.

Освен стандартната версия, “Brotherhood” излиза и като двоен албум, който включва и ексклузивно втори диск с изключителните Electronic Battle Weapons 1-10. От 1996 Electronic Battle Weapons изпълняват ролята на лаборатории за разностиловите музикални експерименти на „Дъ Кемикъл Брадърс” и поставят основите за много от ритмичните и мелодични парчета, както и някои от най-значимите ремикси на дуото. Досега Electronic Battle Weapons 1-10 са включвани само в лимитирани формати и сега за пръв път ще бъдат официално издадени като част от настоящия албум.

ТРАКЛИСТ:

Диск 1

01. Galvanize
02. Hey Boy Hey Girl
03. Block Rockin' Beats
04. Do It Again
05. Believe
06. Star Guitar
07. Let Forever Be
08. Leave Home
09. Keep My Composure (Featuring Spank Rock)
10. Saturate
11. Out Of Control
12. Midnight Madness
13. The Golden Path
14. Setting Sun
15. Chemical Beats

Диск 2
1-10 Electronic Battle Weapons

Албумът на „Дъ Кемикъл Брадърс” “Brotherhood” се издава от Анимато Мюзик/EMI с медиината подкрепа на телевизия MM TV.

Teenzona_team
03 Септ 2008 г.