“Кемикъл Брадърс” се завръщат отново на музикалната сцена. Те имат зад гърба си 11 години музикална кариера и над 8 милиона продадени албума в цял свят, с което се превърнаха в безспорни лидери на клубната ъндърграунд култура във Великобритания. Техният нов, пети студиен албум, носи заглавието “Push The Button”. С него Том Роуландс/ Tom Rowlands и Ед Саймънс/ Ed Simons за пореден път доказват, че са ненадминати в областта на “beat” иновациите и звуковите постижения, които те постигат благодарение на вдъхновяващото си сътрудничество и упорита работа.
Първият сингъл от албума - “Galvanize” вече се превърна в един от най-големите клубни хитове на Острова и Европа, след като атакува успешно радио и ТВ ефира. Интересното в него е, че са използвани етно елементи от Средния Изток. То е създадено съвместно с легендата Q-Tip от A Tribe Called Quest. Дългогодишният им приятел Тим Бърджис/ Tim Burgess отново работи с тях върху новия проект и дава своя незаменим принос в парчето “The Boxer”. Хип-хоп стилът също присъства в албума, тъй като именно той е първата любов на Том и Ед. Ануар Суперстар/ Anwar Superstar, брат на Мос Деф/ Mos Def, припява в “Left Right”.
На другия край на културния спектър в албума е Келе Окерек/ Kele Okereke, който е певец със съвсем нови арт-рок пристрастия. Неговите остри и в същото време омайващи и магнетични вокали в песента “Believe” са показателни защо в момента той е един от най-вълнуващите нови изпълнители във Великобритания. Междувременно, “Close Your Eyes” напомня за психаделичната душа на “Кемикъл Брадърс”. В парчето участват Мъркюри Рийв/ Mercury Rev и Уейн Койни/ Wayne Coyne. Този път идейни партньори на The Chemical Brothers са The Magic Numbers. Последна в албума, „Surface to air” е безспорно едно от най-стойностните парчета на групата – завещание, което говори за обещаващото бъдеще на момчетата.
В този албум за първи път са включени eлементи ала Mamas & The Papas, които допринасят за новия, впечатляващ звук и доброто настроение.

Съдържание на албума:

Galvanize
The Boxer
Believe
Hold Tight London
Come Inside
The Big Jump

Left Right
Close Your Eyes

Shake Break Bounce

Marvo Ging

Surface To Air


EMI/ Animato Music

Teenzona_team
24 Фев 2005 г.

Коментари: 2
jujeto_f #1, 27 Фев 2005 г.
MNOGO IAKA GRUPA A PESENTA IM GALVANIZE E SUPER GOTINA
forrzi #2, 31 Юли 2006 г.
пфф...галванайз въобще не им е в стила!!!но парчетата им са мноол готини и здухващи