The Documentary, дебютният албум на Дъ Гейм, който влезе директно като №1 в Billboard в седмицата на неговото излизане, известява появата на най-значителния гангста рапър на западното крайбрежие. С участието на 50 Сент, Нейт Дог и много други, продуциран от Др. Дре, Кание Уест и Джъст Блейз и песни като "Like Father Like Son," "Church For Thugs," "Dreams," "Where I`m From" и "Westside Story," The Documentary възкресява истината, духа и надеждата на хардкор рапа.

“Голяма част от рапа днес е комерсиален, не казва нищо и не означава нищо за живеещите в “квартала”, казва 24год. рапър, с татуировка NWA на дясното си рамо. “Не обвинявам никого, но не усещам нищо от днешния хип-хоп. Всички рапират, но не казват нищо. NWA, Биги, Тупак, Снууп и Джей-Зи винаги имат какво да кажат. После Биги, Тупак и Ийзи умряха и всичко се разруши. Почти оставихме рапа да умре, когато се появи Великият Бял Хайп (Еминем), който спаси хип-хопа, а 50 Сент събуди гангста рапа. Чувствам, че сега е мой ред и аз мога да се справя”.

“В албума разказвам моята история. Не го правя, за да се харесам на другите, а за себе си. Не казвам на никого да продава наркотици или да притежава оръжие. Да продавам наркотици беше последната ми надежда, защото имах четири сестри и по-голям брат и сме яли чипс в деня на благодарността. Взех си пистолет, защото животът ми беше в опасност. Ако не искате да чуете това, не слушайте. Не възхвалявам живота, който живях, защото не го пожелавам на никого. Аз съм просто човек, отраснал в квартала, който не е искал нищо повече от това да се измъкне. “

Играта едва сега започва.

Търсете на музикалния пазар от Вирджиния Рекърдс / Universal Music

Teenzona_team
10 Мар 2005 г.

Коментари: 1
vo4i #1, 24 Мар 2005 г.
:}}}}}