cнимкa: Sofia Photo Agency

Между 1700 и 2000 студенти от УНСС няма да бъдат приети на общежитие през тази учебна година, заяви пред Дарик изпълнителният директор на общежитията към висшето заведение Иван Чавдаров. В общежитията на Софийския университет също има недостиг на легла и най-малко 1000 студенти няма да бъдат настанени в Студентски град в София.

Директорът на общежитията към УНСС Иван Чавдаров изтъкна, че тази година напливът от бъдещи висшисти е „страшен". „Трети за четвърти курс успеха стигна голната граница 3,92. Това означава, че хора, които преди това са живели на квартира - сега желаят да бъдат на общежитие", заяви още той. По думите му наплива за общежития е предизвикан от кризата.

В УНСС последното голямо класиране е в сряда - 30 септември. В Софийския университет на 12 октомври ще излезе социалната класация на студентите с ниски доходи. Ако след тези дати бъдат отпуснати допълнителни бройки от други университети, ще има единични класирания.

Към момента наемите в общежитията на двете учебни заведения са 17-18 лева в стая с три легла и заедно с консумативите един студент плаща 30-ина лева. От тази година студентите в УНСС ще плащат по-високи наеми, но все още не е решено какво ще е увеличението.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
29 Септ 2009 г.