снимка: Форум Филм България

Новото епично анимационно приключение на Disney/Pixar Храбро Сърце добавя непозната история към фолклора за древни времена, битки и мистични легенди, предавани през поколения в суровите и загадъчни шотландски планини. 

Храбрата принцеса Мерида е дръзка девойка, опитен стрелец с лък и е решена сама да проправя пътя си в живота. Единствена дъщеря на крал Фергъс и кралица Елинор, Мерида се бунтува срещу вековен обичай в Шотландия, свещен за войнствените лордове в страната. Едрият Макгъфин, надменният Макинтош  и свадливият Дингуол се противопоставят, а с действията си Мерида предизвиква хаос и бурно недоволство в кралството. Когато тя се обръща за помощ към ексцентричната Вещица, старицата изпълнява едно злощастно нейно желание, а опасността, произтекла от него, принуждава Мерида да открие значението на истинската храброст. Само така ще може да развали жестокото проклятие, преди да е станало твърде късно.

Храбро Сърце излиза в 3D кината у нас озвучен на български от Стефания Георгиева (Принцеса Мерида), Ася Рачева (Кралица Елинор), Петър Върбанов (Крал Фергъс), Жени Пашова (Вещицата), Стефан Сърчаджиев (Лорд Дингуол), Пламен Манасиев (Лорд Макинтош), Николай Пърлев (Лорд Макгъфин), Петър Бонев (Макгъфин син) и Иван Петков (Макинтош син).

Режисьор на Храбро Сърце е Марк Андрюз, участвал в създаването на сценариите на "Рататуй" и "Феноменалните", и номиниран за "Оскар" като съсценарист и сърежисьор на късометражния филм на Pixar "Човекът оркестър".

С много емоция, запомнящи се герои и специфичния хумор на анимационно студио Pixar, Храбро Сърце е на голям екран у нас от 3 август 2012 г. в 3D кината. Интересна информация за продукцията и повече за новите герои на Disney / Pixar може да намерите на официалната българска страница на филма: http://hrabrosarce.bg/

Teenzona_team
08 Юни 2012 г.