снимка: Форум Филм България

Дни след като излезе първият трейлър на фентъзи приключението ОЗ: Великият и могъщият, филмът беше представен на фестивала на комиксите Comic Con в Сан Диего през изминалия уикенд. Първите кадри впечатляват с пъстрите цветове и изящните форми на пищния фантастичен свят ОЗ, които предвещават свеж фентъзи поглед върху преживелиците на обичания герой на Л. Франк Баум в „Магьосникът от Оз”.

ОЗ: Великият и могъщият събира двама от най-даровитите представители на кино гилдията - режисьорът Сам Рейми („Спайдър-мен”) и продуцента Джон Рот („Алиса в страната на чудесата”; „Снежанка и ловецът”). Сред екипа на филма се открояват три очарователни и талантливи млади актриси - Мила Кунис („Черният лебед”), Мишел Уилямс („Моята седмица с Мерилин”) и Рейчъл Уайс („Мумията”, „Наследството на Борн”). Две от тях представиха филма на специална сесия по време на Comic Con и разкриха интересни подробности около сюжета и снимките на продукцията.

Номинираният за „Оскар” актьор Джеймс Франко е избран за ролята на Оскар Дигс - незначителен цирков фокусник със съмнителна етика, който е запратен от прашния Канзас във вълнуващата страна Оз. Той си мисли, че е ударил джакпота, и че славата и богатството вече са му в джоба, но всичко това е преди да срещне трите вещици - Тиодора (Мила Кунис), Иванора (Рейчъл Уайс) и Глинда (Мишел Уилямс), които не са убедени, че той е великият магьосник, когото всички са очаквали. Въвлечен по неволя в епичните проблеми, пред които са изправени страната Оз и обитателите й, Оскар трябва да установи кой е добър и кой лош преди да е станало късно.

Като пуска в ход своите фокуснически умения, чрез илюзия, находчивост и дори мъничко магьосничество, Оскар се преобразява не само във великия и могъщ Магьосник от Оз, но и в по-добър човек.

Мила Кунис, която съвсем скоро предстои да видим в комедията „Приятелю, Тед”, сподели по време на фестивала, че „Филмът не пресъздава класическата история, персонажите са автентични, а приключенията им са оригинално замислени. Надявам се, че на зрителите това ще им хареса”. „Джеймс е един от най-добрите ми приятели. Познаваме се от много години и сме снимали заедно в няколко продукции. Обожавам да работя с него”. Тя разкри още, че между нейната героиня - вещицата Тиодора и героят на Джеймс Франко пламва любовна искра.

ОЗ: Великият и могъщият излиза на голям екран на 8 март 2013 г., когато ще могат да го гледат и българските зрители. Любопитна информация за продукцията може да намерите на http://www.facebook.com/DisneyStudioBulgaria.

Teenzona_team
17 Юли 2012 г.