cнимкa: sxc.hu

Китайски фермер продава круши във форма на деца, които дават безсмъртие според китайския фолклор. Хао Сянцзан се е вдъхновил от класическия китайски роман "Пътешествие на Запад", в който магически плод с очертанията на дете дава безсмъртие на всеки, който го опита.

Хао смята да реализира идеите на класиците, като поставя върху незрелите плодове специални форми от стъклено влакно и пластмаса в продължение на шест месеца. "Хората ме мислят за откачен. Наричат ме ексцентрик и казват, че не е възможно да се отгледат "деца-круши". Съветват ме да спра да си губя времето и парите", казва Хао, който вече е продал 18 000 круши по 7 долара парчето.

Идеята му е дошла, когато видял в супермаркет желета в разнообразни форми, отбелязва БГНЕС. Новините за сензационните успехи привлякоха купувачи в плодовата му градина в провинция Хъбей. За следващата година той вече има поръчка за 70 000-80 000 вълшебни плода и смята да започне да ги изнася.

За западните клиенти, които може да не са чували за "Пътешествие на запад", той смята да създаде круши във формата на библейски персонажи и Чарли Чаплин.

Източник: Dariknews.bg