Жените сънуват повече кошмари от мъжете, защото им е по-трудно да изключат емоциите си в края на деня, показва изследване, съобщи БГНЕС.

Жените пренасят тревогите си в своите сънища и продължават да изпитват емоции, докато спят, установили учените. Те изследвали 193 доброволци, мъже и жени, в Университета Уест ъф Ингланд в Бристол. Когато били помолени да запишат последния си сън, 19% от мъжете съобщили, че са сънували кошмари спрямо 34% при жените. Техните емоции били записани в дневници.

Дженифър Паркър, преподавател по психология от университета, провел изследването, съобщи, че за първи път са проучени различията между кошмарите на мъжете и на жените. „Нашите резултати показват, че броят на кошмарите, които сънуват мъжете и жените е различен, жените сънуват повече кошмари и те са по-силно емоционално натоварени“, обяснява тя.

„Смятам, че тези резултати показват, че жените по-често от мъжете пренасят тревогите си в сънищата си, на тях им е по-трудно да ги изключат“, допълва Паркър. Според нея женските кошмари могат да бъдат разделени в три категории – преследване или заплаха за живота им, загуба на скъп човек и объркани сънища.

„Интересното е, поглеждайки към съдържанието на кошмарите им, че мъжете и жените изпитват едни и същи неща, но жените ги преживяват много повече“. Друго проучване стигнало до извода, че в сънищата на жените се появяват повече членове на семейството им, в тях има повече негативни емоции и по-малко агресия, отколкото в сънищата на мъжете.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
21 Яну 2009 г.

Коментари: 5
mani123 #1, 21 Яну 2009 г.
колко да сме прецакани
Servantes #2, 21 Яну 2009 г.
Мъжете наблягаме на еротичните сънища....
Ruby_Bolger #3, 23 Яну 2009 г.
още една красива снимка...
Shemet_ #4, 24 Яну 2009 г.
тя съвестта не спи
mani123 #5, 27 Яну 2009 г.
тва беше бахти малоумния коментар !