Никога не съм и предполагал, че ще ми е толкова трудно да измисля въвеждащо изречение за която и да е компютърна игра. Предполагам, че свързвам FIFA 07 с толкова много неща, че просто не мога да взема решение с кое да започна. Дали с магията на футбола, дали с родното ни първенство, дали с историята на серията FIFA? Когато се замислих за причината това да се случва, открих, че игрите от поредицата FIFA до такава степен са станали част от житейския ми цикъл, че едва ли не всяка есен, аз, както и всички геймъри тръпнат в очакване, защото...

... новата FIFA идва!

И независимо дали сте си паднали по FIFA World Cup 2006, FIFA 2006 или някое от по-старите издания, смятам, че FIFA 07 ще допадне на всички верни фенове на поредицата. От ЕА уверяват, че са положили достатъчно усилия, за да можем тази година, да видим най-добрата футболна симулация, издавана за РС.

Задължително трябва да спомена, че Electronic Arts са похарчили сума ти пари за лицензи. Те твърдят, че FIFA 07 ще е геймката с най-много отбори и лиги в историята въобще. Според официалните прессъобщения, разпространени от канадския отдел на фирмата, в задаващата се симулация ще има над 520 отбора, като всички до един ще бъдат лицензирани и с реални състави. Това ме кара да мисля, че във FIFA 07 ще видим родните грандове Локомотив - София, Литекс, ЦСКА и Левски с истинските състезатели и адекватни показатели за уменията на играчите им. Освен тях, разбира се, 100% в играта ще са включени италианското, английското, германското, френското, испанското и мексиканското футболно първенство.

Аз лично се съмнявам, че спрямо FIFA 07 ще има особени забележки откъм структурата и съдържанието, защото всички сме се убедили през годините, че ЕА имат опит с правенето на футболни симулации и знаят точно какво искат геймърите. По друг начин обаче стои въпроса с геймплея и пресъздаването на реалните футболни условия. Основните критики на феновете към предишните издания на геймката бяха насочени именно към този детайл на играта. Доста хора се оплакваха от "залепналата" за краката на футболистите топка, от нереалната система за изстрели към вратата, както и на моменти неадекватното поведение на състезателите. Естествено, всяка година ЕА обещават, че ще подобрят този елемент на FIFA-та, но поне според мен, досега не са успели да доизкусурят перфектната футболна формула.

През 2007 канадските програмисти на Electronic Arts обещават, че ще работят доста върху самата футболна симулация. От информацията разпространена засега, става ясно, че шутовете би трябвало да са по-реални от всякога.

DeadElf
10 Дек 2006 г.

Коментари: 2
ejko-bejko #1, 23 Яну 2007 г.
ми може да напрайм с някой някога една мрежа на най-добрата игра
pi4agataa #2, 17 Окт 2008 г.
Много е готина