Белият хип хоп гений издава новия си албум Relapse след пауза от над 4 години.

Феновете му го очакваха още миналата есен, когато самият Еминем по време на интервю в собствения си радиоканал Shade 45, обяви името на бъдещия си албум. Излязлата през февруари съвместна песен на Еминем, Dr. Dre и 50 Cent "Crack A Bottle" нажежи очакванията до краен предел. Песента се изстреля до номер 1 в топ 100 на Billboard и постави рекорд по дигитални продажби през първата си седмица.

С обявяването на датата на излизане на албума се потвърди още една новина, за която се говореше в продължение на седмици: Еминем вече работи и по следващия си aлбум "Relapse 2", който феновете могат да очакват през втората половина на 2009 година. Ето какво споделя Еминем:

"Много хора очакваха "Relapse" да излезе през миналата година. И аз самият очаквах това. Но тогава с Dr. Dre влязохме в студиото през септември, уж само за няколко дни, а те станаха... 6 месеца! Просто не можехме да спрем. Накрая се оказа, че сме създали огромно количество музика. С излизането на "Relapse 2" всички ще могат да се докоснат до най-добрите неща, които създадохме през тези месеци."

До момента Еминем е продал над 75 милиона албуми по света. Предишният му албум - "Encore", беше на върха на класациите през втората половина на 2004 година и достигна номер 1 в много държави. Номинираният за "Грами" диск продаде над 11 млн копия в световен мащаб.

През октомври 2008 Еминем издаде автобиографичната си книга ""Eminem: The Way I Am", в която се включват размисли, истории и спомени от различни, интересни моменти от живота му. Книгата влезе под номер 11 в списъка на "Ню Йорк Таймс" за най-продавани заглавия.

Relapse – Траклист

1. Dr. West (Skit)
2. 3am
3. My Mom
4. Insane
5. Bagpipes From Baghdad
6. Hello
7. Tonya (Skit)
8. Same Song & Dance
9. We Made You
10. Medicine Ball
11. Paul (Skit)
12. Stay Wide Awake
13. Old Time’s Sake feat. Dr. Dre
14. Must Be The Ganja
15. Mr. Mathers
16. Deja Vu
17. Beautiful
18. Crack A Bottle feat. Dr. Dre & 50 Cent
19. Steve Berman (Skit)
20. Underground/Ken Kaniff

Relapse е на българския музикален пазар от Virginia Records/Universal Music Group с медийната подкрепа на телевизия и радио The Voice.

Teenzona_team
02 Юни 2009 г.