Майкъл Болтън изпълни обещанието си и завладя емоциите на всички в Зала 1 на НДК снощи. Романтичният глас започна концерта с хита си Soul Provider, след края на който заяви, че е много щастлив да бъде за втори път в България и се надява публиката да пее с него, защото това ще е концерт с песни, които всички знаят. Още след първото парче градусите се бяха вдигнали и звездата свали сакото си, като не пропусна да се пошегува с публиката, че това не е „такова” шоу все пак и няма да продължи да се съблича. За сметка на това концертът продължи с изпълнения на едни от най-емблематичните му песни Said I Loved You и Can I Touch You There.

Певецът почете и паметта Лучано Павароти, изпълнявайки една от най-известните арии на най-великия тенор - Nessun Dorma. След дълги аплодисменти изпълнителят слезе от сцената, за да се приближи още по-близо до невероятната публика в препълнената зала, изпълнявайки сред феновете When A Man Loves A Woman. Последваха горещи страсти и екстаз с How Can We Be Lovers, Time Love And Tenderess. Незабравимото шоу беше закрито с бисове и How Am I Supposed (To Live Without You) и When I’m Back On My Feet.

Звездата беше в България отново по покана на Болкън Ентъртейнмънт. Сред гостите на концерта бяха Слави Трифонов, Ку-ку бенд, Ивайло Крайчовски (ФСБ).

***

Ако направите списък с изпълнители, които да са продали над 53 млн копия от албумите си, спечели ли са множество награди Грами за Най-добър изпълнител, имат разпродадени световни турнета и звезда на Алеята на славата в Холивуд, Майкъл Болтън задължително ще присъства в него. Но ако направите такъв, в който да изброите всички артисти, пели с Лучано Павароти и Рей Чарлз, писали песни с Боб Дилън, правили хитове за Барбра Стрейзънд и KISS, свирили на китара заедно с Би Би Кинг и такива, чиито семплер използват хип хоп титаните Канйе Уест и Джей Зи, то Майкъл Болтън ще е единственият.

Майсторът на баладичния звук пише още за Джо Кокър, Марк Антъни, Кени Джи и много други. Печелил е награди за Автор на песни на годината, Изпълнител на годината, Песен на годината и Хит създател на годината.

Със съдействието на Balkan Entertainment Company.

Teenzona_team
02 Юли 2009 г.