Лятото още не е свършило и дойде време за поредната гореща компилация с най-известните гръцки песни – Minos 2009. В диска намират място 16 от най-големите гръцки звезди с техните актуални хитове.

Сред артистите включени в Minos 2009 се срещат имена като като Янис Плутархос, Пеги Зина, Пасхалис Терзис, Яна Терзи и много други.

Янис Плутархос
Янис Плутархос започва музикалната си кариера на 16-годишна възраст в Атина. Разочарован от реалностите в музикалния бизнес, той на два пъти се отказва и опитва да се реализира в други професии, включително и като фризьор.
Където и да пее, той печели сърцата на феновете и много истински приятели. Съдбата му се усмихва със запознанството с музикалния продуцент Йоргос Макракис. Той дава на младежа артистичния псевдоним "Плутархос" и изстрелва кариерата му в звездната орбита.
Миналата година Янис Плутархос издаде албум с най-големите си хитове (Стигмес), в който включва 6 съвсем нови парчета, между които и „Мин Милате Гиа ‘кини”.

Пеги Зина
Пеги е една от най-големите и най-добре продавани имена в музикалната индустрия в Гърция. Чаровната атинянка в детските си години усилено се занимава с музика и балет. Кариерата й започва през 1994 година и до този момент е работила с едни от най-големите имена в гръцкия музикален бизнес. След подписването на договор с EMI издава албума „Мази соу”, който става платинен. Следващата продукция „Матоно”, от който е и хит сингълът „Парадосу” също се сдоби с платинен статус.

Пасхалис Терзис
Пасхалис Терзис е роден в Солун и започва да пее с приятели от тиинейджърска възраст. Въпреки че започва кариерата си през далечната 1972 г., първият му албум е издаден чак през 1982 година, след като се премества да живее в Атина. Всичките му продукции оттогава до днес се радват на изключителен успех и достигат платинен статус.
Парчето „Кардасия”, включено в настоящата компилация е актуалният хит на певеца.

Tracklist:
1. Yannis Parios - To Poulao To Spiti
2. Giannis Ploutarhos - Min Milate Gia 'kini
3. Peggy Zina - Paradosou
4. Pashalis Terzis - Kardasia
5. Panos Kalidis - Se Pio Spiti Na Giriso
6. Gianna Terzi - Apistefto
7. Giannis Tassios - Glossa Epikinonias
8. Apostolia Zoi - Ti Stis 8... Ti Stis 7
9. Stelios Maximos - Pios Ine Aftos
10. Master Tempo, featuring Stamatis Gonidis - Diomisi
11. Tamta/Stereo Mike - S' Opion Aresi (Dan Sonra)
12. Stavros Dadous & The Los Tigainos - To Pouli
13. Meri Lida/Manolis Hiotis - Den Thelo Pia Na Xanarthis (Imam Baildi Remix) 14. Giannis Hristodoulopoulos - Diko Sou
15. Efstathia - De Milame
16. Lia Gouti featuring Dope MC - Afou To Thes


“Minos 2009: Най-горещите гръцки хитове” е на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/EMI с медийната подкрепа на ТВ Балканика.

Teenzona_team
31 Авг 2009 г.