На 13 март ще бъде издаден новият албум на “Пласибо” - ‘Meds’, от Virgin Records/Анимато Мюзик.
‘Meds’ е първият студиен албум на групата след ‘Sleeping With Ghosts’ (2004 г.), който атакува успешно Топ 10 чарта на Великобритания и постигна продажби от 1.4 милиона копия. Междувременно, “Пласибо” разпродадоха напълно датите от последвалото турне в Южна и централна Америка. Същото се случи и с концерта на стадион “Уембли” по повод издаването на сингъл-колекцията ‘Once More With Feeling’, където към групата на сцената се присъедини Робърт Смит за изпълнението на ‘Boys Don’t Cry’ на “Кюър” и на тяхното парче ‘Without You I’m Nothing’.

Записан за 8 седмици в Лондон, ‘Meds’ отбелязва завръщането на една група, която за 10 години постигна изключителна популярност. Първият сингъл от албума, ‘Because I Want You’, е настоятелен и страстен апел за това хората да не се отричат от любовта; три минути и половина жизнерадостен поп, напомнящ за ранната работа на бандата и знак за това какво може да се очаква от целия албум. За настоящата продукция “Пласибо” се връщат към корените си, разриват наслоените пластове, за да стигнат до същината: че са енергична рок група, уверена в себе си. Те постигат това с помощта на продуцента Димитри Тиковой, който настоява да работят така, сякаш това е техният първи албум и затова трябва да дадат всичко от себе си. Браян споделя: “Искахме написаното да говори само за себе си, вместо да показваме колко сме поумнели и усъвършенствали при използването на студиото. Насочихме се по-скоро към опростените и лесно разбираеми неща”.

В резултат, това е не само албумът с най-твърдо и сурово звучене, но и най-човешката колекция на “Пласибо” до днес. В него има разкази за странни хора, които получават халюцинации, защото са забравили да си вземат лекарството (‘Meds’, в която участва и VV от “Дъ Килс”); за срама от помътнелия поглед, който се отразява в огледалото на банята, на сутринта след наркотично опиянение (‘Cold Light Of Morning’); красива, деликатна балада (‘Follow The Cops Back Home’); мистериозни, завладяващи песни (‘Space Monkey’). Емоционално разказаните истории са свързани със загубата, объркването, отмъщението, любовта и зависимостта.

Следващия месец групата стартира световното си турне с рок-фестивал във Банкок и през април се връща във Великобритания. През юни “Пласибо” ще свирят на следните престижни фестивали: на 2-ри, 3-ти и 4-ти юни са в Германия за Rock Am Ring/ Rock Im Park; на 9-ти юни, наред с “Продиджи”, ще бъдат хедлайнери на Isle of Wight Festival; на 16-ти юни са на Nova Rock Festival в Австрия, а ден по-късно са в Швейцария за Interlaken Festival. Очаква се скоро да бъдат обявени и датите на концертите им във Великобритания.

“Пласибо” са една от най-успешните британски банди от последните 10 години, с над 1 милион продажби във Великобритания и 6 милиона копия в световен мащаб.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
24 Яну 2006 г.