SWORN ENEMY е една от тези банди, които никога не правят компромиси с музиката си и себе си, без значение колко проблеми и препятствия срещат по пътя си. Нюйоркските хардкор ветерани се завръщат с “Total World Domination”, най-безкомпромисния си и озлобен албум досега, обединяващ до съвършенство олд скуул хардкор корените на групата с огромна доза траш метъл. Комбинация, която ще ви откъсне главите.

Групата прекарва по-голямата част от 2008 на турне с утвърдени имена в жанра като Hatebreed, Earth Crisis, Divine Heresy, Terror и много други в подкрепа на последния им албум “Maniacal”.

Китаристът и вокал на SWORN ENEMY Лоренцо Антонучи коментира новия албум: „Страшно съм развълнуван за този албум. Работата по него беше по-приятна и забавна от всякога. Участвал съм в работата по всеки наш албум досега и имам чувството, че това е най-доброто, което сме правили. Саундът е по-бърз, по-тежък, по-гневен и много по-безкомпромисен. Беше забавно да работим отново с Тим, както и да свирим за пръв път с новите попълнения в групата: Сид (бас) и ДжейРад (барабани). Много сме горди с новия албум. Пригответе се да ви стопим мозъците!”

SWORN ENEMY е основана в Куийнс, Ню Йорк през 1997 и не след дълго светът забелязва потенциала на смазващата музика и уникално сценично поведение. Докато хардкор средите приемат с възторг групата, през 2001 SWORN ENEMY записват първото си EP “Negative Outlook” за лейбъла на Джейми Джаста (Hatebreed), Stillborn Records. Поради изключително позитивните реакции от страна на феновете и критиката групата започва поредица от турнета с банди като God Forbid, Hatebreed, Unearth, D.R.I., American Nightmare и много други. Първият им дългосвирещ албум “As Real As It Gets” (Elektra Records) като по учебник смесва метъл и хардкор и носи на групата участие на Ozzfest. Следват свтовни турнета със Slipknot и Fear Factory. Следват албумите “The Beginning Of The End” и “Maniacal”, в които групата развива звука си с огромни дози класически траш метъл. От тогава насам SWORN ENEMY работят неотлъчно с Тим Ламбезис от As I Lay Dying като продуцент.

Сега SWORN ENEMY се завръщат с нова звукова атака, която е безусловно най-впечатляващата им творба до сега. Траш влиянието е още по-засилено, като на места музиката напомня за титани като Exodus и Testament, както и на ранните Megadeth и Anthrax.

Нюйоркската шайка завърши съвсем скоро много успешно европейско турне и се готви за дълго турне в Северна Америка, Trendkilla 09. Групата е потвърдила и участие в Hell On Earth tour 2009, което ще помете Европа по-късно тази година. С “Total World Domination” SWORN ENEMY ясно заявяват, че нищо и никой не може да ги спре. Предупредени сте!


SWORN ENEMY - "Total World Domination"

1. Sell My Soul (3:24)
2. Aftermath (4:02)
3. Run For Shelter (3:37)
4. Still Hating (2:54)
5. On The Outside (3:08)
6. Lies (2:48)
7. Ready To Fight (3:19)
8. Disconnect (2:58)
9. All Fucked Up (Blood For Blood Cover) (2:31)
10. Step In The Ring (3:44)
11. Home Of The Brave (3:09)

Line-up:
Sal LoCoco – Vocals
Lorenzo Antonucci – Guitars
Jamin Hunt – Guitars
Sid Caballero – Bass
Jared Buckwalter - Drums

Official MySpace Page

Със съдействието на Animato Music / EMI.

Teenzona_team
16 Май 2009 г.