Защо ли обичам да чета? Книгите не са ли само листи хартия? Те не дават ли нещо повече?
Обичам да чета, защото е приятно. Докато чета, съм захласната от разказа. Всяка книга ме запленява с приключенията и историите в нея. Четенето ми дава знания за хората, за света и за нацията. Книгата е полезна и важна. Да обичаш да четеш е преимущество.
Всяка книга има герой, които ти е любим. Докато той има интересни преживявания и приключения, ти си рамо до рамо с него. Вълнуващо е да изживяваш преживяванията на героя.
Четенето ни дава нови знания. Запознава ни с нови по-хубави и по-пъстри светове. Докато четеш ти се потапяш в нежна наслада и сладки мечти. Представяш си , че си красива принцеса или смел воин. Книгите ни развиват въображението, обогатяват речника ни и ни дават познания.
Малко са хората, които не обичат да четат, но са и малко тези, които са истински любители. Повечето хора предпочитат компютъра и телевизора. Дано новите технологии никога да не изместят книгите, защото ценността от четенето е много по-голяма от губене на време.
Всеки човек предпочита различните книги и писатели. Всеки има собствен стил и предпочитания, но всеки знае, че без книги е за никъде.
Да обичаш книгите е дар от бога. Всяка книга е вълшебство, а всеки писател магьосник. Книгите са едно от най-важните неща в живота. Аз обичам да чета, защото е важно, забавно и много полезно.

crazy_momi4e
13 Фев 2005 г.

36599 прочитания
Коментари: 2
ioana #1, 07 Мар 2005 г.
Ami mnogo e hubavo ima6 talant kato mene i az nekoi put 6e publikuvam edno ese,no ina4e ne obi4am da 4eta predpo4itam filmite )))))))
lizin #2, 08 Мар 2005 г.
Az mnogo obi4am da 4eta! Da se potopq v sveta na knigata, kakto kazva6! Hubava statiq! No bih iskala da dopulnq 4e ima i knigi koito ne sa polezni!