снимка: Форум Филм България

Младата и талантлива актриса Дженифър Лорънс, която преди по-малко от месец спечели „Оскар“ за главна женска роля във филма „Наръчник на оптимиста“, блесна в прекрасна, ексцентрична бяла рокля на постера на героинята си Катнис Евърдийн в кино феномена „Игрите на глада“.

Първата част от екранизацията по едноименния бестселър на Сюзан Колинс се превърна в третия най-касов филм в САЩ за 2012 г. и спечели милиони фенове по света, които с нетърпение очакват продължението на историята в ИГРИТЕ НА ГЛАДА: Възпламеняване, със световна и българска кино премиера на 22 ноември.

Преди дни, създателите на филма представиха оригинални визии на главните герои в ИГРИТЕ НА ГЛАДА: Възпламеняване. Сред тях, освен Дженифър Лорънс в ролята на безстрашната Катнис, са и познатите от първият филм млади актьори Лиъм Хемсуърт, в ролята на чаровния Гейл от Окръг 12 и Джош Хъчерсън, в ролята на втория победител в 74-те Игри на глада Пийта Меларк.

Сред представените персонажи са още Елизабет Банкс в ролята на екстравагантната Ефи Тринкет, Уди Хареслън като чудатият ментор на Катнис и Пийта Хеймич Абърнати, певецът Лени Кравиц в ролята на личния стилист на Огненото момиче Цина, Стенли Тучи като водещият Цезар Фликерман и, разбира се, легендарният Доналд Съдерланд, в ролята на изкусния манипулатор Президентът Сноу.

За почитателите на „Игрите на глада“ беше вълнуващо да видят плакатите и на някои от новите герои във втората част на кино трилогията, които ще се изправят срещу Катнис и Пийта за оцеляването си в 75-те юбилейни Игри на глада. Младата актриса Джена Малоун („Sucker Punch: Измислен свят”) беше представена в ролята на Джоана Мейсън, момичето победител в Игрите на глада от Окръг 7. На двадесет и няколко години героинята на Джена е една от най-младите участнички в 75-те юбилейни Игри на глада, но заради своите психологически умения, е и една от най-опасните състезателки.

Привлекателният  Сам Клафлин („Снежанка и ловецът“, „Карибски пирати: В непознати води“) се превъплъщава в ролята на Финик - интелигентният и харизматичен представител на Окръг 4, който едва 14-годишен печели Игрите на глада.

Третият нов персонаж, представен със собствен плакат, е Бийти, трибутът от Окръг 3, получил прякора „Волтс“. Ролята му е поверена на Джефри Райт („Казино роял“).

Освен изброените актьори във втория филм ИГРИТЕ НА ГЛАДА: Възпламеняване ще видим още Стефани Ли Шлунд („Последната песен”) като професионалния трибут Кашмир от Окръг 1 и Алън Ричсън в ролята на нейният брат Глос. Телевизионната актриса Мария Хауел (ТВ сериала „Дневниците на вампира”) изиграва Сийдър, победителка в Игрите от Окръг 11; Роджър Митчъл („Битка Лос Анджелис”) ще изпълни ролята на Чаф, също трибут от Окръг 11 и победител в 45-тите Игри на глада. Сред нови участници в продукцията са също Бруно Гън (ТВ сериала „Бягство от затвора”) в ролята на професионалния трибут Брут, победител от Окръг 2; Мита Голдинг (ТВ сериала „От местопрестъплението”) в ролята на известната със своята жестокост Енобария, също победител от Окръг 2. Ролята на 80-годишната Магс, ментор на Финик и победител от Окръг 4, е поверена на актрисата Лин Коен („Мюнхен”), а познатата от ролите си в „Криминале” и „Кралят на рибарите” Аманда Плъмър се присъединява към продукцията като особнячката Уайърс с прякора „Нътс“.  

Новият гейммейкър на 75-те юбилейни Игри на глада е Плутарх Хевънсбий, в чиято роля ще видим Филип Сеймур Хофман, познат от филмите „Кешбол” и „Маската на властта”.

В ИГРИТЕ НА ГЛАДА: Възпламеняване Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат у дома след като побеждават в 74-те Игри на глада. Победата означава да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на „Турнето на победителя” през всички окръзи в Панем.

По време на обиколката, Катнис усеща, че искрата на нейното неподчинение е възпламенила недоволството в няколко окръга, където се надига бунт. Въпреки това, Капитолът продължава да държи гнева под контрол, тъй като Президентът Сноу вече е започнал подготовката на 75-те юбилейни Игри на глада. Провеждани на всеки 25 години, с неочакваните си правила, те заплашват да променят Панем завинаги.

Режисьор на ИГРИТЕ НА ГЛАДА: Възпламеняване е Франсис Лоурънс (“Аз съм легенда”), а продуценти са Нина Джейкъбсън и Джон Килик.

Официалната премиера на ИГРИТЕ НА ГЛАДА: Възпламеняване е на 22 ноември 2013 г. в кината и IMAX. Повече информация и актуални новини за продукцията може да намерите на официалната българска фейсбук страница: www.facebook.com/IgriteNaGlada.

Teenzona_team
13 Мар 2013 г.