За последните седем години Марк Нопфлър и Емилу Харис направиха цяло съкровище от дуети, което сега събират в един албум - “All The Roadrunning”, който ще се появи на 24 април.

“Направихме това, открадвайки няколко прекрасни часа в студиото”, споделя Нопфлър, който за първи път се среща с Емилу в телевизионно шоу с Чет Аткинс. “Уважението и обичта, които Емилу изпитва към творците и музиката, е нещо, което силно ме впечатли и продължава да ме впечатлява”. Емилу Харис от своя страна твърди: “Записването на албума беше истинско удоволствие и забавление. Бяхме заобиколени от необикновени музиканти. Помогнаха ни едни от най-великите изпълнители на нашето време. Това е подарък, за който винаги ще бъда благодарна”.

Нопфлър разказва: “Песента “If This Is Goodbye” е вдъхновена от това, което писателят Иън МакЮън написа след 11-ти септември за телефонните разговори, проведени от Кулите. За обаждания, в които се казва “Обичам те”. “If This Is Goodbye” е свързана и с песента “This Is Us”, която е потвърждение за победата на любовта над варварството и омразата – вглеждане в обикновените хора, които живеят на тази земя, обичат, влюбват се, женят се, имат деца и след години се взират във фотоалбумите”.

В “All The Roadrunning”, ко-продуциран от Чък Ейнли, Марк Нопфлър свири на електрическа и акустична китара заедно с Ричард Бенет. Останалите музиканти, които взимат участие в албума, са: Джим Кокс и Гай Флетчър на клавишите, Глен Дънкън на цигулка и мандолина, Дан Дъгмор, Глен Уорф – бас и Чад Кромуел и Дани Къминс – барабани.

***

Марк Нопфлър, фронтмен на легендарната рок група “Дайър Стрейтс”, е носител на множество награди “Грами”. Той е изключителен автор на песни, комбиниращ иронични и шеговити рими с китарна мощ, създавайки хитове като “Money for Nothing”, “Sultans of Swing”, “Romeo and Juliet” и “Walk of Life”. Нопфлър е продуцирал записи на Боб Дилън и Ранди Нюман, участва в създаването на музиката към филмите “Да разлаем кучетата”, “Местен герой” и “Принцесата булка”. Има издадени великолепни солови албуми, сред които изключително успешния “Shangri-La” от 2004г.

Емилу Харис е носителка на 11 награди “Грами” и Наградата на века на списание “Билборд” за музикалния й принос като певица, авторка на песни и влиятелна фигура. Тя изведе кънтри музиката на ново ниво на известност и уважение. Харис е записала повече от 20 албума и е дала рамо на много изпълнители за техните записи. Последният й албум е “Stumble Into Grace” от 2003г.

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс / Юнивърсъл Мюзик

Teenzona_team
09 Мар 2006 г.