Изпълнения на живо от тазгодишното турне на Пол Макартни “Us” ще събуди екипажа на космическия кораб “Дискавъри”. Това ще са откъси от песента “English Tea” (“Английски чай”), която е от новия албум на англичанина “Chaos And Creation In The Back Yard” (издаден у нас от Анимато Мюзик/ EMI), и “Good Day Sunshine” на Бийтълс. Международният екипаж ще слуша изпълненията на живо на 220 мили над земната повърхност.

Излъчването ще стане по време на концерта на Сър Пол в Анахейм, Калифорния. Екипът на НАСА е по средата на 6-месечна мисия в Космоса. В същото време музикантът навлезе в 11-тата седмица от поредицата си концерти по случай издаването на новия си албум.

Пол Макартни изказа своето уважение към екипажа на “Дискавъри”, който от началото на тази година е в открития Космос. На 9-ти август космонавтите получиха съобщение за благоприятно време за приземяване, по време на което звучеше класиката на Бийтълс “Good Day Sunshine”.
“Почувствах се изключително горд от този факт. Надявам се сега на концерта да повторим това.” – сподели Макартни.

Предаването на живото изпълнение ще отбележи първото излъчване на концерт в космоса. Това ще се осъществи на 13-ти ноември в 12:55 Източно време. В Европа събитието ще се случи от 9:55 на 12-ти. Предаването на живите изпълнения ще посрещне екипажа в началото на 44-тия ден в открития Космос. Прецедентът ще се излъчва директно по телевизионния канал на НАСА. Очаква се и конферентна връзка с част от екипажа на космическата станция. Макартър и Токарев са членове на 12-тия поред екипаж на “Дискавъри”. Станцията има вътрешно пространство колкото 3 спални помещения и е оборудвана с най-модерната космическа лаборатория.

За повече информация и любопитни факти посетете: www.nasa.gov и www.paulmccartney.com

Анимато Мюзик/EMI

Teenzona_team
12 Ное 2005 г.

Коментари: 2
gulubov #1, 12 Ное 2005 г.
Браво на Пло. Раина пък от години и се носи музиката в космоса
music_fenka #2, 14 Ное 2005 г.