Легендарният певец и автор Юсуф Ислям ще издаде тази есен своя първи албум след почти 30 години отсъствие от сцената.

“Имаше хиляда причини да напусна музикалната индустрия в онези дни през 1979, не на последно място заради това, че открих от какво имам нужда духовно. Днес вероятно има хиляда и една причини да се чувствам добре в музиката, отново пишейки и пеейки песни за живота в този крехък свят.”, споделя Юсуф Ислям.

Албумът ще бъде колекция от съвсем нови песни плюс няколко съживени негови пленителни стари композиции. Материалът вече е записан заедно с продуцента Рик Ноуълс.

Юсуф Ислям е един от най-значимите и признати британски изпълнители. Известен като Cat Stevens, той постига световен успех през 60-те и 70-те. През 1977 приема исляма за своя религия, преименува се на Юсуф Ислям и се отказва от музикалната кариера.

Премиерата на новия албум по случайност ще съвпадне с 40-годишнината от първия запис на Кет Стивънс - I Love My Dog, от ноември, 1966.

“Много неща са се променили, но за мен е много важно сега да съм тук и да създавам мостове между културите.”, казва Юсуф.

През годините работата на Юсуф Ислям е почетена с множество признания. През 2004 той получи Нобеловата награда за мир. През 2005 стана Доктор Хонорис кауза на Университета в Глочестър за своите хуманитарни активности.

За своя предстоящ албум Юсуф Ислям е подписал договор с Polydor Records.

Вирджиния Рекърдс/ Universal Music.

Teenzona_team
27 Май 2006 г.