“Колдплей” се готвят за най-големите си концерти досега, които ще са част от започващото това лято световното турне 2005. Те ще забият две вечери в Лондон, две - в Болтън и една в Глазгоу. Всеки един от стадионите, на които “Колдплей” ще имат шоу, е с капацитет над 30 000 души.

Групата е много ентусиазирана от перспективата да изнесе такива грандиозни концерти. “Прекарахме много време в студио и от 18 месеца не сме имали изява на живо”, споделя китариста на ”Колдплей” Джони Бъкланд, “и затова нямаме търпение да тръгнем на турне и да свирим новите си песни”.

Датите във Великобритания отбелязват началото на най-обширното турне на “Колдплей” досега, подробности за което ще бъдат обявени официално през следващите няколко седмици.

Дългоочакваният нов албум на “Колдплей”, който е последовател на спечелилия няколко награди Бритс и Грами - ‘A Rush Of Blood To The Head’ (2002), се очаква да бъде издаден през юни. Нека припомним, че от двата предишни албума на “Колдплей”, са продадени над 16 милиона копия по света. Групата, която се състои от Гай Беримън (бас), Уил Чемпиън (ударни), Джони Бъкланд (китара) и Крис Мартин (вокал, китара, клавишни), е създадена в Лондон през 1998 година.

Със съдействието на Virginia Records.

Teenzona_team
02 Мар 2005 г.