The Scissor Sisters ще издадат новия си албум "Ta Dah" през септември 2006.


До тогава бандата ще се включи активно в предстоящия фестивален сезон, в това число Роскилде, Дания и Лоулендс Феста в Холандия през август. Специални промо участия ще има във Великобритания, Нова Зеландия, Австралия, Япония и Германия.

Междувременно бандата направи специални фото сесии в родния си Ню Йорк, както и корица за списание Interview.

SCISSOR SISTERS

Биография

Поп музиката беше разтърсена от едно много избухливо, секси, мелодично явление – това са забележителните и брилянтни Сизър Систърс.

Творческите искри на групата се запалили още преди 5 години, когато 19 – годишният Джейк Шеарс бил представен на музикант, който се подвизавал под името Бейбидеди. Двамата открили общото им увлечение към твърдите мелодии и ексцентричен хумор. Те решили да обединят силите си в писането на песни, приемайки Ню Йорк сити като техен роден дом – и решили да се нарекат с едно провокативно име, което обикновено предизвиква объркване и срамежливи, учудени погледи. “Никой от нас не е хомо!”, заявяват категорично от Сизър Систърс.

Безсрамни?! Абсолютно, но и крайно интересни. Със своето появяване Сизър Систърс събраха в едно веселото и безгрижно звучене на китарите с тупкащ синтезатор и цял куп порочни текстове. Музиката, която им е повлияла, се лута стилово между глем рока на изключителните Дейвид Бауи, Рокси Мюзик и Елтън Джон, та чак до Джорджио Мородер. Сценичният им вид и поведение заимстват от театралната пародията и рок операта. В колежа Джак се специализирал в писането на проза и лесно запомнящи се глем-рок текстове като този на песента “Лаура” (“Аз ще си дам още един шанс, да стана това, което знам, че мога да бъда”). Понякога те звучат като песни от някое евтина светска забава. От друга страна, настроенията, които носят, са меланхолични, красиви и учудващо тъжни. Песните им звучат радиофонично за следобедните моменти на разпускане.

В един слънчев ден двамата решили да запишат своите творби в един цялостен музикален проект. Обаче още преди да влязат в студиото и да усъвършенстват своите студийни умения, Сизър Систърс разразиха истинска буря със своите участия на живо: първо на родна територия, а малко след това и в цяла Европа (когато били наскоро в Барселона, след тяхното шоу, един впечатлен зрител ги определи като “едно явление, което може да промени живота ти”).

На едно парти в Ню Йорк по случай Хелоуин дуото (все още) Сизър Систърс срещнали певицата Ана Матроник, която по-късно става новото попълнение на групата. Момчетата я посрещнали много ентусиазирано: “Тя е невероятна, блестяща!”. Тя била облечена в дрехи “втора ръка” с марката на Анди Уархол, а той изглеждал като Гърбушко. Тя сподели, че когато се видели на това празненство: “Ние се огледахме хубаво от главата до петите и си помислихме: “О, изглеждаш супер!”

В действителност първата изява на живо на Сизър Систърс вече като трио е в края на 2001 г. Днес впечатляващата дама е неразделна част от състава (по време на участия към тях се присъединяват приятелите им Дел Маркис – китара, и Пади Буум – ударни) и придава неповторим нюанс на музиката им. За творчеството им Ана споделя: “Ние показваме на сцената това, което хората крият в своите фантазии. Опитваме се да разчупим ежедневието и да надникнем в техните мечти.”

По време на концертите си Сизър Систърс успяват да завладеят всички хора от публиката, включително да спечелят фенове на 75 години. “Когато е 4.30 сутринта и срещу теб стои една баба, която купонясва редом с другите, знаеш, че правиш нещата както трябва.”, смее де Джейк.

Изданието “The Village Voice” определи Сизър Систърс като “рок артисти, които не се страхуват да правят диско”. Според други музикални критици сред точните попадения в репертоара им е тяхната преработена версия на класиката на Пинк Флойд “Comfortably Numb”. От прогресив рок те успяват да я превърнат в блестящ дискохимн с перфектните вокали на Джейк “а ла Би Джийс” (“Винаги съм обичал да пея фалсето.”) и емоцията на ретро туиста.

“Не мисля, че има нещо, което се боим да свирим. Трябва да върнем смисъла в поп музиката, а не тя да бъде мръсна дума. Песните ни са достатъчно достъпни и лесно възпиремчиви, за да преминават всякакви музикални граници. Дори имахме идея да напишем и няколко кънтри песни.” – добавя Джейк. “Разбира се, ние обичаме денс музиката, но един хубаво съчетание от влияния винаги те отвежда на някое ново и интересно място. От самото начало и всеки път си казвахме “Хайде да направим това така, че да остане завинаги в историята. Да бъде вечно!” – включва се Бейбидеди.

И е! С три оригинални личности, носещи духа на Ню Йорк (Джейк: “Никога нямаше да се събера с тези хора на някое друго място.”; Бейбидеди: “Правим всичко, което поискаме без компромиси.”), мисията на Сизър Систърс да влеят отново животворни сили в поп културата е важна, но не и невъзможна.

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс/ Universal Music.

Teenzona_team
11 Юли 2006 г.

Коментари: 2
TITA #1, 11 Юли 2006 г.
i teq ne sum gi 4uvala!
zizi #2, 12 Юли 2006 г.
I az gi 4uvam za 1 pat