Звукозаписната компания Вирджиния Рекърдс е подбрала супер здрав екип професионалисти, които да работят по създаването на дебютния албум на Тома, победителят в Мюзик Айдъл България 2.

Музикален продуцент на проекта ще бъде Георги Янев (31), един от най-известните и активни бг музиканти и артисти през последните десет години. Китаристът, учил в Бъркли Колидж, САЩ, стои като музикален продуцент зад парчета и албуми на звезди като Мария Илиева (Идвам към теб) и Любо (екс-ТЕ). Жоро е един от професионалистите в България, известен с ултра модерното си отношение към музиката и безкомпромисния си вкус. Той е основател, автор, аранжор и китарист на група Каффе и известен студиен и концертен музикант. Жоро Янев ще бъде отговорен за подбора на парчетата в албума на Тома, за финалните аранжименти и общата концепция и звучене на продукта.

Тома влиза да записва в Monte Studio, оборудвано със сериозна съвременна звукозаписна техника (Pro Tools HD, супер яки микрофони, впечатляваща банка със звуци) плюс професионализма и енергията на тон инженера Боян Ковачев, завършил саунд дизайн във Франция. В студиото като тон режисьор се изявява и самият Владо Ампов – Графа. В Monte са записвани всички неща на Графа, последния албум на Мария Илиева Идвам към теб, първото самостоятелно парче на Любо - Отново вярвам. В студиото са работени още Хотел 2 звезди и БГ тв на Руши, песни на Васил Найденов и Камелия Тодорова, а в момента там се записва и новия албум на Акага.


Репертоарът за албума на Тома вече е почти финално подбран и всички парчета вътре са с много сериозен потенциал. Албумът обещава взривяваща комбинация от иконични бг автори (Георги Георгиев от Остава, Дичо) и чужди хит мейкъри. За текстовете ще се вдъхновяват истински градски легенди като Тома Марков, Нуфри и Руши.

„Есента всички ще чуят нещо много яко. Албумът ми ще бъде уникално модерен рок, с който ще махаме глави.”, беше краткият, но ясен коментар на Тома.

За имиджа на рок звездата ще се грижат стилистите Веселин Йорданов (криейтив директор на Rollman и Capasca и моден редактор на списание MAX) и Андрей Георгиев (от творческия екип на Rollman и Capasca, стилист на MAX).

И така, равносметката е следната: 12 трака (с текстове предимно на бг, плюс няколко на английски) за един модерен рок албум, който със сигурност ще се превърне в едно най-забележителните заглавия на годината!

Със съдействието на Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group

Teenzona_team
08 Юли 2008 г.

Коментари: 8
The_Kiss #1, 08 Юли 2008 г.
много ми е интересно какво ще скалъпят...
crazy_kari #2, 08 Юли 2008 г.
И на мен
DIGHeaD #3, 08 Юли 2008 г.
ми то май ще се получи албума на невена, но в по твърд вариант..щото май са същите хора дето ще го правят..общо взето всичко което сме чували досега, но изпято от Тома...тъпо..
f_lora #4, 08 Юли 2008 г.
аааа,не са същите хора!Тоя екип е почти изцяло български,а на Невеница имаше некви англичани дето нищо не направиха!Според мене тия хора ще направят нещо доста по-добро от всички очаквания Вярно,че има договрче,но все пак не ми се вярва тома да остави песните си на призвола на съдбата... Силно се нядявам да направи нещо много яко... Ще чакам албума
DIGHeaD #5, 08 Юли 2008 г.
ами всъщност Невена имаше 2-3 песни от английски продуценти... текстовете бяха на Руши, Лора Крумова ии Оная портокаловата..забравих й името, аранжиментите на Графа, ей тоя хубосник Жорко ии още някви там...като се сетим че екипа на вирджиния си е същия, аз лично виждам същия албум, или албумите на поне 10 артисти които пеят същите песни, на същите хора...мноооого се надявам да греша щото Томата ми е мнооо любимец ии се надяам да е наистина различно..но просто съм реалистче
Servantes #6, 08 Юли 2008 г.
Само да не го затрият като Невената.
f_lora #7, 09 Юли 2008 г.
Хаха,"портокаловата" май е Ваня Щерева,която и аз не знам с кво е известна... Наиситина ни остава само да се надяваме,че няма да окепазят Тома... Невена както и да е-не ми дреме за нея щото ме дразни... Да стане чалгарка и пожелавам!!!
sladkoto_ani #8, 11 Юли 2008 г.
Тя вече стана ! Не виждаш ли кви са и загубени песните...Но Тома е къде къде по добър певец от нея .... Дано не го прецакат!