Снимка: Steve Punter

Мексико Сити постави нов рекорд за най-голям брой едновременно целуващи се двойки, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Главният площад Сокало в центъра на града събра близо 40 000 души, които си поставиха за цел да подобрят в деня на Свети Валентин рекорда, поставен в Англия през 2007 г.

Представителят на "Световните рекорди на Гинес" Карлос Мартинес преброи 39 897 души на площада, който може да побере 100 000 души.

"Направихме го! Да живее Мексико!", извика мексиканската певица и актриса Сусана Савалета, която призова желаещите да си разменят целувка с известната балада "Besame mucho" /"Целувай ме много"/.

"Над 35 000 души ще се целунат едновременно, за да покажат, че топлината и любовта са в ядрото на тази столица, в сърцето на Мексиканската република", се посочва в съобщение на министерството на туризма, което организира събитието.

То идва в момент, в който страната е разтърсена от насилие заради наркотрафикантските войни. Най-малко 6 000 души загинаха в конфликтите, свързани с наркокартелите през 2008 г.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
17 Фев 2009 г.