Добрите новини, свързани с приемането на България и Румъния в ЕС от 1 януари 2007 г. са идеален повод да се запознаем по-отблизо с поп културата на северната ни съседка. Ето защо събрахме най-големите суперхитове в Румъния в момента в специалната компилация Romanian Dance Nation. Проектът излиза на българския пазар с медийната подкрепа на радио “Експрес’.

В албума са включени едни от най-актуалните изпълнения на румънската поп сцена, като по-специално внимание е обърнато на парчетата с денс звучене. Това не е случайно – в последните години северните ни съседи доказаха своя талант в създаването на модерни изпълнения с живо електронно звучене. Денс сцената в Румъния също се разрастна страшно много, а доказателство за това е успехът, който Михай Траистариу постигна на престижния конкурс “Евровизия” в Атина тази година.

Компилацията Romanian Dance Nation събира на едно място новите хитове на добре познати у нас и по целия свят имена като “Морнади”, “Акчент” и “Актив”, както и някои от най-харесваните парчета в Румъния в момента. Абсолютнo всички тракове, включени в проекта намериха място в челната десятка на националната класация Romanian Top 100, така че няма място за съмнения – тук ще откриете само суперхитовете в северната ни съседка.

Най-нашумялата група в момента е бойс бандата “Акчент”, които съвсем скоро ще посетят България. Феновете на групата ще открият в компилацията две парчета от чисто новия албум на момчетата (озаглавен French Kiss With Kylie), а именно Dragoste De Inchiriat и пилотния сингъл French Kiss.

Големите любимци на българската публика “Моранди” също са тук с две невероятно стилни предложения. Всъщност това са двата им актуални сингъла – единият, който е предназначен за Румъния, а другият – за западна Европа. Естествено, феновете у нас ще имат изключителната възможност да чуят първи и двете парчета на едно място. Предложение, което съвсем не е за изпускане.

Въпросните песни са английската версия на суперхита им Beiju (Uh-la-la), озаглавен просто Oh-la-la, и A La Lujeba. Първото е добре познато у нас и е предназначено за европейския пазар. Α La Lujeba обаче е поредното гениално парче в биографията на момчетата. То е втори сингъл от новия им албум Mind Fields (след невероятното Fallin’ Asleep), а ако се загледаме внимателно в името му ще забележим нещо много интересно. Както знаем Мариус Мога и Ранди станаха известни с уникалния ефект на “преобърнатите вокали”, който използват в композирането на траковете си. Е, ако прочетете A La Lujeba наобратно, няма как да не се сетите за друг суперхит на румънците, а именно Beiju (Uh-la-la). Хитро, нали!

Друга добре позната у нас румънска група – триото “Актив” също е записала участие в Romanian Dance Nation с две парчета – това са хитът Doar Cu Tine и новото Lucruri Simple. В проекта откриваме още две песни на нашумелите денс звезди Crush & Alexandra - Pentru Tine и Plang Noptile, както и уникалното изпълнение на Михай Траистариу Tornero, с което Румъния се нареди на четвърто място в тазгодишното издание на престижния музикален конкурс “Евровизия”. Други имена, които си струва да споменем са изгряващата звезда в северната ни съседка Корина (с Quieres Una Aventura, което дълго време бе номер едно), проектът Симплу с Oare Stii?, DJ Andi feat. Aida с невероятното 4 The 1st Time и още много други.

Албумът Romanian Dance Nation излиза с медийната подкрепа на радио “Експрес” и съдържа 16 парчета:

1. Morandi - Oh La La
2. Corina - Quieres Una Aventura
3. Akcent - French Kiss
4. Activ - Lucruri Simple
5. Mihai Traistariu – Tornero
6. DJ Andi feat. Aida - 4 The 1st Time
7. Crush & Alexandra - Pentru Tine
8. Morandi - A La Lujeba
9. Fly Project – Raisa
10. Crush & Alexandra - Plang Noptile
11. Akcent - Dragoste De Inchiriat
12. Simplu - Oare Stii?
13. N-Eat Groove & Rocca – Scream
14. Elena - Vocea Ta
15. Anda Adam - Ce Ti De Face
16. Activ - Doar Cu Tine

Teenzona_team
17 Окт 2006 г.