снимка: Форум Филм България

В началото на летния сезон, комедия на ужасите с праисторически хищни пирани напада летовниците в кината у нас. От 15 юни „Пираня 3DD“, продължение на кинохита „Пираня 3D“, пренася действието на нестандартно, слънчево място – новооткрит воден парк с атрактивното име „Голямото мокро“. Година след атаката на праисторически пирани в езерото Виктория, съществата започват да се придвижват по градския водопровод и неочаквано атакуват плувни басейни, домове и огромния новооткрит аквапарк.

В 3D лентата, продуцентите на филма залагат на секси визия, черен хумор и неочаквани обрати. Специален акцент е появата във филма на звездата от сериала „Спасители на плажа“ Дейвид Хаселхоф. Любимецът на цяло  поколение зрители демонстрира завидна форма и злокобно настроение, докато играе … себе си. Ролята е мислена и написана специално за него, още преди да стане ясно дали той би я приел. Сценаристите са притеснени, тъй като в  „Пираня 3DD“ Хаселхоф е представен като егоцентрична гост-звезда, поканена за откриването на „Голямото мокро“ и желанието му да се включи с този образ е било под въпрос. Късметът обаче е на тяхна страна, защото актьорът се оказва фен на първата част на „Пираня“. „Седнах да гледам Пираня 3D с мисълта да видя само началото, но изгледах цялото нещо!“, признава Хаселхоф, „Беше страхотно. 90 минути бягство от действителността и ужасяващо смешни моменти. От сценария на “Пираня  3DD” ми стана ясно, че ще е същото страхотно забавление!“

Режисорът Джон Гълагър залага не само на компютърна анимация, за да бъдат визуланите ефекти на „Пираня 3DD“ абсолютно автентични. За целите на продукцията са изработени над 150 от хищните риби в пет различни размера, а физическите им характеристики са подсилени с праисторически елементи. 

Сценаристи на филма са Маркъс Дънстън и Патрик Мелтън. Участват Даниел Панабейкър, Мат Буш, Дейвид Кьохнер, Крис Зилка, Катрина Баудън, Гари Бюзи, Кристофър Лойд и Дейвид Хасълхоф.

„Пираня 3DD” е на голям екран у нас от 15 юни.  Любопитна информация за продукцията може да намерите на www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.

Teenzona_team
28 Май 2012 г.