снимка: www.sxc.hu

Зимата е истинският сезон за чорапите. Освен че топлят, те са винаги интересен моден аксесоар. Още през 60-те години на миналия век стават важна част от тоалета и то особено когато полата става по-къса. Много отдавна жените разбрали, че трябва да дават по-красив вид на краката си, а дизайнерите започнали да обръщат по-голямо внимание на този детайл. Зимата е истинският сезон за чорапите и модните дизайнери и този път се постараха да предложат богата гама от цветове и модели, които да изберем за подходящия случай.

Ако сте любителка на ярките цветове, значи тази година е вашата година, защото точно тези модели изобилстват. От червени, жълти, розови, виолетови до пъстри, те се носят с пола, рокля, но също и с панталон или дънки, като излизат от ботушите. Интересни са чорапите с апликации и абстрактни мотиви. Модерни са с линии, точки и моделите с два цвята. Ако вашият избор се спре на чорапи с ярки цветове или с десени, желателно е да съобразите и дрехата си. За предпочитане е в този случай да сложите по-семпъл едноцветен тоалет.

Този сезон особено модерни са чорапите които се носят над коляното, допълва БГНЕС. Има ги от вълна, кашмир, коприна и ликра. Прекрасно се съчетават както с шорти, така и с мини поли и рокли. Популярни са и чорапите с отворени пръсти и пети за да може да се носят със сандали. Естествено, че не бива да се пренебрегнат и дантелените и мрежестите чорапи, които винаги се комбинират с елегантни тоалети. А този сезон освен в черния цвят, има ги в по-свежи цветове.

Източник: Dariknews.bg

Teenzona_team
08 Яну 2010 г.