"Поп музиката е за овцете в стадото, а ние сме овчари, дегизирани като вълци.”
Laibach

LAIBACH обявиха, че на 23 октомври ще издадат съвсем нов албум – Volk, както и подробности около шоуто си в Mean Fiddler, Лондон на 25 ноември. След WAT от 2003, новата продукция сега ще бъде предшествана от сингълът Anglia на 9 октомври.


Volk (“народ” от немски) е колекция с интерпретации на национални химни, в това число и химна на NSK (Neue Slowenische Kunst – Ново словенско изкуство), държавата без територия и национални граници, с която Laibach се свързват от 1992.

В този албум бандата коментира поп културата, a националният химн без спор е най-яката поп песен и съоветно всеки от траковете във Volk е базиран и вдъхновен от нечий оригинален химн. Първото парче, Germania, реинтерпретира Das Lied der Deutschen, оригинално написан през 1797 и използван след Първата Световна война като национален химн на Германската империя по времето на Ваймарската република. Дойато сингълът Anglia използва God Save The Queen на John Bull като вдъхновение за нещо доста, доста различно. Повечето от парчетата са на английски, а всеки химн си има гост вокал, често пеещ и на оригиналния си език.

Съ-продуценти на грандиозния проект са Boris Benko и Primoz Hladnik (от Любляна), а освен това са и съавтори. Boris Benko дори участа в някои от аранжиментите и вокалните интерпретации.

С този албум Laibach разкриват общото между народите, някакъв всеобщ патриотичен сантимент, обоснован от кървавото и жестоко формиране на нациите. С реинтерпретирането на музиката и превеждайки текстовете на всеки един от химните бандата не само е показала общото начало, но е предложила и доста уместен коментар на днешната политическа ситуация. Нещо като предупреждение за бъдещите поколения.

ТРАКЛИСТИНГ
Germania / America / Anglia / Rossiya / Francia / Italia / España / Yisr_`el / Türkiye / Zh_nghuá / Nippon / Slovania / Vaticanae / NSK

Албумът ще има и Limited Edition с артуърк на самата банда и с обяснения трак по трак.

Бандата ще има дата на живо на 25 ноември (събота) в Лондон, на предварителна продажба билетите за London Mean Fiddler са £17, повече на Seetickets.com.

Laibach се събират през 1980 в Словения. Volk е техният 12-ти студиен албум. През ноември ще излезе нова порция от DVD поредицата им – Разединени Американски щати (“Divide States of America”).

Със съдействието на Анимато Мюзик / Mute Records.

Teenzona_team
05 Окт 2006 г.

Коментари: 1
Bugsy #1, 10 Окт 2006 г.
Тези не ги познавам!