снимка: Форум Филм България

Носителката на „Оскар“ Дженифър Лорънс и екранните й партньори от Игрите на глада: Възпламеняване Лиъм Хемсуърт и Сам Клафлин откраднаха цялото внимание в Кан по време на специална фотосесия и Капитол парти, провели се в рамките на кинофестивала.

Специални гости на най-горещото парти на кинофестивала в „Баоли Бийч“ бяха актьори, музиканти и известни професионалисти от света на киното, но във фокуса на събитието попаднаха, разбира се, звездите от филма - Дженифър Лорънс, Лиъм Хемсуърт, Сам Клафлин и режисьора на продукцията Франсис Лоурънс. Ритъма на насторението поддържаше звукът на популярния французин DJ Snake, номиниран за „Грами“ като продуцент на новия албум на Лейди Гага. В унисон с визията на утопичната държава Панем, в която се развива действието на Игрите на глада: Възпламеняване, на футуристичното Капитол парти в Кан фотомодели демонстрираха модната стилистика от филма „Капитол шик“ - пищни, цветни и еклектични облекла, прически и грим.

Партито, организирано от Lionsgate и Girlcover, e отнело няколко месеца старателно планиране и внимание към всички детайли, които пресъздават еклектичната атмосфера в столицата на Панем. Дизайнерите на събитието са заложили на интересни акценти като интегрирането на портретите на героите от филма в интериора на събитието и специално кодираните покани, с които всеки гост получава и брошка със символа на Катнис Евърдийн – сойката присмехулка. Нощта, с която отбелязаха очаквания през ноември Игрите на глада: Възпламеняване в Кан, по нищо не отстъпи на великолепните приеми, организирани от Президентът Сноу за жителите на Капитола.

Първата част от екранизацията по едноименния бестселър на Сюзан Колинс „Игрите на глада“ се превърна в кинофеномена на 2012-та година и спечели милиони фенове по света. Всички те с нетърпение очакват продължението на историята в Игрите на глада: Възпламеняване на световната му и българска кинопремиера  22 ноември. В него Катнис Евърдийн и Пийта Меларк се завръщат у дома  като победители от  74-те Игри на глада. Победата означава да напуснат семействата и най-близките си приятели, за да поемат на „Турнето на победителя” през всички окръзи на Панем.

По време на обиколката Катнис усеща, че искрата на нейното неподчинение е възпламенила недоволството в няколко окръга, където се надига бунт. Въпреки това, Капитолът продължава да държи гнева под контрол, тъй като Президентът Сноу вече е започнал подготовката на 75-те юбилейни Игри на глада. Провеждани на всеки 25 години, с неочакваните си правила те заплашват да променят Панем завинаги.

Освен Дженифър Лорънс, Лиъм Хемсуърт и Сам Клафлин, в Игрите на глада: Възпламеняване участват още Джош Хъчерсън, Елизабет Банкс, Уди Харелсън, Лени Кравиц, Филип Сеймур Хофман, Станли Тучи, Доналд Съдерланд, Джена Малоун, Джефри Райт, Стефани Ли Шлунд, Алън Ричсън, Мария Хауел, Роджър Митчъл, Бруно Гън, Мита Голдинг, Лин Коен, Аманда Плъмър и др. Режисьор на филма е Франсис Лоурънс (“Аз съм легенда”), а продуценти са Нина Джейкъбсън и Джон Килик.

Официалната премиера на Игрите на глада: Възпламеняване е на 22 ноември 2013 г. в кината и IMAX. Повече информация и актуални новини за продукцията може да намерите на официалната българска фейсбук страница: www.facebook.com/IgriteNaGlada.

Teenzona_team
22 Май 2013 г.